IZJAVA O PRIVATNOSTI I ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

Grad Dubrovnik sukladno zakonskim odredbama obvezuje se pružati zaštitu privatnosti kao i zaštitu osobnih podataka kupcima Dubrovačke kartice (Dubrovnik Card). Prilikom kupnje Dubrovačkih kartica (Dubrovnik Card) prikupljaju se samo osnovni podaci o kupcima koji su nužni samo za izvršenje kupnje navedenih kartica. Svi se podaci o kupcima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti i zaštite osobnih podataka, te ih se bez pristanka kupaca neće koristiti za slanje reklamnih poruka niti u svrhu bilo kakvih marketinških akcija.

Proces kupnje i registracija

Kako bi izvršio kupnju ili poslao upit na ovim Internet stranicama, korisnik, odnosno kupac prethodno obavlja registraciju. Tijekom registracije od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i prezimena, e-mail adrese, adrese stanovanja). Ovakvi podaci se koriste kako bi se stupilo u kontakt s kupcem prilikom odgovaranja na pitanja postavljena putem naše internet stranice te za osiguravanje privatnosti korisnika pri kontroli obavljene kupnje ili unosa ili promjene podataka. Korisnik, odnosno kupac može poslati upit i bez podataka a samo s ispravno upisanom e-mail adresom. 


Sigurnost

Proces plaćanja putem kreditnih kartica obavlja se preko WebPay servisa, jednog od vodećih sustava u kartičnoj industriji. Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128/256-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi spriječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između vašeg računala i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i financijske ustanove (kartične kuće) razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Brojevi kreditnih kartica se ne pohranjuju i nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Linkovi

Ova internet stranica može sadržavati linkove na druge internet stranice. Molimo vas da uzmete u obzir kako Grad Dubrovnik ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim internet stranicama. Naše kupce potičemo da pročitaju izjave o privatnosti svake Internet stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na internet stranici www.dubrovnikcard.com.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

U procesu kupnje Dubrovačke kartice (Dubrovnik Card) odnosno u postupku realizacije željene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz Vašu kupnju, koristit ćemo samo one podatke koje nam dobrovoljno dostavite. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati bilo koje vaše podatke trećoj osobi na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

Grad Dubrovnik prikuplja osobne podatke te ih može koristiti kako bi kupcima pružio podršku, odgovore na upite i prigovore.

Koje podatke prikupljamo

Osobni podaci: ime, prezime, adresa, mjesto  i država stanovanja, poštanski broj, email adresa, broj telefona/faxa.

Svrha prikupljanja podataka
Kupnja Dubrovačke kartice (Dubrovnik Card) – za obradu vaše kupnje.

Prijenos trećim stranama
Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji

pravna osnova za prijenos.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke
Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za realizaciju usluge.
Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Web shop:
Pristup web shopu, odnosno on-line kupnji moguć je sa registracijom.
Podaci  koje korisnik daje pri registraciji, pohranjuju se na serveru Grada Dubrovnika, te u poslovnom programu kojem  pristup imaju djelatnici tog odjela uz šifre za pristup poslovnom programu. Grad Dubrovnik ovim putem obavještava kupce Dubrovačke kartice (Dubrovnik Card) da podatke kreditnim karticama kao i bilo koje podatke takvog tipa ne pohranjuje niti vrši obradu na svojoj internet stranici već na na zaštićenim stranicama Webteha d.o.o. (WebPay servisa) na kojima se sve vrši putem enkripcije i nama kao tvrtki ti podaci nisu vidljivi u izvornom obliku. Vi kao korisnik, odnosno kupac Dubrovačke kartice (Dubrovnik Card) možete odlučiti ostaviti podatke trajno na stranicama koje služe za naplatu, no ti podaci se ne nalaze na našim serverima niti unutar našeg software-a. Savjetujemo vas da pročitate kako te stranice obrađuju i evidentiraju takvu vrstu vaših podataka.

Gdje se pohranjuju osobni podatci
Grad Dubrovnik svoj server drži u Republici Hrvatskoj u svojim službenim prostorijama.

Pravo na brisanje osobnih podataka korisnika:
Korisnik, odnosno kupac Dubrovačke kartice (Dubrovnik Card) ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje o sobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na email adresu info@dubrovnikcard.com i podaci će biti brisani bez odgađanja osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava. Povratnu Informaciju na vaš zahtjev bit ćemo u mogućnosti dati  samo ako je upit poslan s aktivnog emaila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar emaila (ime i prezime) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na prigovor
Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor obratite se na email adresu info@dubrovnikcard.com . Uz prigovor Gradu Dubrovniku, možete prigovor podnijeti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Izjavu o privatnosti Grad Dubrovnik može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na internet stranici Grada Dubrovnika www.dubrovnikcard.com te mobilnoj verziji navedene internet stranice. Ovim putem Grad Dubrovnik poziva svakog kupca Dubrovačke kartice da prije kupovine Dubrovačkih kartica pročita ovu izjavu te ako se ne slaže s ovom izjavom o privatnosti, upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi stranicu www.dubrovnikcard.com. Ova Izjava o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici www.dubrovnikcard.com , te na istoimenoj mobilnoj verziji web stranice. Nastavak uporabe ove internet stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu Izjave o privatnosti smatra se da korisnik potvrđuje i prihvaća ovu Izjavu o privatnosti.


Gradonačelnik

Mato Franković